Сезон полуниці у розпалі, початок літа – ідеальний час, щоб поласувати смачними та соковитими ягодами. Зазвичай полуничні хвостики звикли викидати у смітник, але можна використати їх більш раціонально.
У мережі набуває популярності цікавий лайфхак – чай із полуничиними хвостиками. Так, це може звучати дещо дивно, однак ті, хто вже спробував напій стверджують, що порада дійсно "працює". Чай набуває аромату свіжої полуниці – насиченого, ніжного з приємною кислинкою. Як приготувати літній напій – читайте у матеріалі OBOZREVATEL.
Приготувати сезонний полуничний чай дуже просто. Головне – ретельно промити хвостики та не заливати їх окропом одразу після відривання. Для зручності публікуємо покрокову інструкцію.
Крок 1. Помийте полуниці та відділіть від них хвостики. Покладіть хвостики в окрему ємність та ще раз ретельно промийте водою.
Крок 2. Розмістіть полуничні хвостики у чистому та світлому місці, наприклад, на сонячному підвіконні, та залиште на кілька днів – вони мають добре підсохнути. Для більш яскравішого кольору чаю перед сушінням хвостики потрібно трохи зім’яти та накрити вологою марлею.
Крок 3. Наступний етап – фасування. Складіть полуничні хвостики у мішечок з натуральної тканини або скляну банку.
Ароматний додаток до заварки готовий. Можна додавати 1 чайну ложку засушених хвостиків у чайник при заварюванні чорного або зеленого чаю. Ви отримаєте насичений напій з легкою терпкістю, особливим кольором, трохи вираженою кислинкою та дуже приємним ягідним запахом.
Крім того, здавна полуничні хвостики використовували у кулінарії для приготування пирогів, компотів та різноманітних десертів.