Про це ресторатор Євген Клопотенко розповів на своїй сторінці в Instagram.
За словами кухаря, є кілька важливих моментів, які буквально перевернуть світ шкільного харчування:
- Дозволили використовувати спеції. То не про червоний перець, а про куркуму та ароматні трави. Тепер їх можна додавати до їжі.
- Зменшили кількість солі та цукру. Так, страви спочатку буде здаватися не такими насиченими. Але в перспективі українці навчаться відчувати природній смак продуктів. До того ж, зменшувати сіль та цукор будуть поступово, щоб діти встигли адаптуватися.
- Збільшили кількість фруктів та м‘яса.
- Зменшили кількість хліба.
За словами Клопотенка тепер він зі своєю командою на основі нових норм, створених МОЗом, та на їх основі, будуть працювати над розробкою чотирьохтижневого меню для шкіл. Це готові комбінації страв на кожен день, які потім зможе використовувати кожна школа і вписуватися у вимоги до цукру, солі та калорійності.
Нагадаємо, кулінарний експерт Євген Клопотенко показав Держпродспоживслужбі шкільне меню від себе, яке розраховане на чотири тижні і відповідає новим стандартам дитячого харчування.
Нагадаємо, раніше ми писали, що страви з меню уже скуштували перша леді Олена Зеленська та санітарний лікар Віктор Ляшко. У шкільному меню, відповідно до рекомендацій ВООЗ, обмежено добову кількість солі, цукру, борошняних та кондитерських виробів, а також виключені деякі види продукції.