У столичному зоопарку підтримують загальносвітову практику годування тварин сезонними овочами та фруктами.
Аромат свіжої соковитої кавунової м’якоті розноситься довкола. Поблизу вольєрів — чутно апетитне хрумкотіння. А за всім цим із задоволенням спостерігають відвідувачі різного віку.
Бізон смакує кавуном у Київському зоопарку.
Нині у столичному зоопарку триває сезон кавунів. За вересень мешканці столичного зоопарку з’їдають до 1 т соковитих ягід. Про новинки у раціоні велетенських зубрів, бізонів та коней Пржевальського розповіли в КП «Київський зоопарк».
Як виявилось, таке годування тварин сезонними фруктами та овочами практикується в усіх зоопарках світу.
І це не просто розваги, а частина важливої професійної роботи — збагачення середовища.
Зубрам теж додають до раціону у вересні соковиті кавуни.
Це роблять для того. аби кожній тварині створити умови, наближені до природних — із різними запахами, звуками, новими предметами, цікавими іграшками та різноманітними кормами.
Пара коней Пржевальського під час смачного перекусу кавуном.
Кавуни дуже подобаються тваринам і приводять у захват відвідувачів КиївЗоо. Адже у визначений час можна підійти до вольєра та побачити цікаву частину складного процесу збагачення середовища для тварин у зоопарку.
Цього тижня кавуновий вікенд проходитиме в бізонів, зубрів та коней Пржевальського.
У Київському зоопарку зарошують на показову годування тварин сезонними овочами та фруктами.
Показові годування 9-10 вересня:
- 11:00 — бізони;
- 11:15 — зубри;
- 11:30 — коні Пржевальського.
Копитний ряд, вольєри знаходяться поруч.
Нагадаємо, що квиткові каси зоопарку працюють щодня:
- у понеділок — із 12:00 до 17:00;
- із вівторка до неділі — із 10:00 до 17:00.
На території зоопарку дозволено перебувати до 18:45.
«Вечірній Київ» анонсував старт кавунових вікендів. Сезон відкрили сіаманги Патрік і Тіса. Раціон родини сімангів Патріка і Тіси у столичному зоопарку складається з продуктів, максимально близьких за складом до тих, якими сіаманги харчуються в природі. Протягом всього року мавпочки ласують свіжими овочами та фруктами, горіхами, узваром, сухофруктами.