На Херсонщині батько та син Едуард та Данило Репілевські відкрили банк сиру, аналогів якому в Україні немає. Про це повідомляє kurkul.com з посиланням на «Голос України».
Навіщо це потрібно
Банк сиру – це спеціальне сховище із стабільним мікрокліматом у селі Мар’янівці Каховського району. Туди на зберігання уже заклали 200 кг твердого сиру із козячого молока.
«Той сир вітчизняного виробництва, який нині продають у магазинах та на ринках по всій області, є молодим, із витримкою від місяця до трьох. До того ж, він з коров’ячого молока та здебільшого не дуже якісний. Ми ж плануємо витримувати козячий сир від року до п’яти, і тільки потім частувати ним справжніх знавців та гурманів», — каже Данило Репілевський.
Принада для туристів
Корзина ферма та банк сиру уже стали принадою для туристів. Для них відкрили хостел на двадцять місць і кафе, де проводять дегустації продукції. Сімейне підприємство Репілевських уже зараз випускає 48 сортів сиру — із різноманітними вишуканими травами, оливками, і навіть шоколадом. Окрім сиру – йогурти із наповнювачем з свіжих ягід, сметана і навіть масло.
Кози альпійської породи на фермі Репілевських дають 3 л молока на день.
Надалі Едуард і Данило Репілевські планують розвивати свій бізнес. Вже почали будувати нову сироварню, а у перспективі ще хочуть докупити чотириста племінних кіз у Франції.