Про це повідомив в. о. першого заступника голови КМДА Валентин Мондриївський.
“Майже три роки поспіль ми працюємо над покращенням харчування в навчальних закладах. Карантин трошки уповільнив процес реформації, проте ми рухатимемось далі та з січня наступного року плануємо повернутися до мультипрофільного харчування. Також продовжаться й роботи із впровадження нового меню та переоснащення харчоблоків”, – розповів Валентин Мондриївський.
Він нагадав, що серед нових форматів харчування, які вводилися в столичних навчальних закладах, були: мультипрофільне харчування “шведський стіл”, дабл-меню (2–3 страви на вибір) та кулінарна лінія “Шкільне харчування”.
Такі моделі харчування обов’язково включають до дитячих сніданків та обідів свіжі овочі та фрукти, йогурти та напої на вибір.
Той формат сніданків, який зараз є в школах, вимушений і тимчасовий – він зумовлений карантинними обмеженнями. Однак після завершення локдауну, діти знову зможуть обирати страви за принципом “шведського столу” або із двох-трьох запропонованих страв, як це було раніше”, – додав Валентин Мондриївський.
Нагадаємо, через пандемію в школах ввели нові правила прийому їжі – учням молодших класів їду подають у спеціальних пакетах. У КМДА такий формат сніданків називають вимушеним і тимчасовим, а також через скарги батьків обіцяють посилити контроль за харчуванням у школах.
Як повідомлялось, з 8 до 24 січня планують ввести посилений “карантин зимових канікул”. Якщо захворюваність досягне рівня 32-35 тисяч нових випадків на добу, карантин можуть розпочати раніше запланованої дати. Міністерство освіти пропонує об’єднати локдаун та канікули 8-24 січня.