У Києві планують відкрити Food Center – фуд-мол, у якому можна буде купити свіжі фермерські продукти харчування. Food Center планують відкрити у приміщенні колишньої овочевої бази на лівому березі Дніпра.
Відкриття має відбутися навесні 2020 року. Відповідаючи на запитання, чим новий фуд-мол відрізнятиметься від Столичного або Бесарабського ринків, засновники Food Center зауважили, що в першу чергу йдеться про масштаб території.
“Територія овочевої бази складає 17 тисяч квадратних метрів. Цей простір ми плануємо трансформувати під сучасний фуд-мол, який міститиме кілька абсолютно різних за концепцією павільйонів”, – розповідають автори концепту.
Усього в новому фуд-молі буде п’ять павільйонів. У павільйоні Sea hall розмістять найбільший ринок морепродуктів в Україні. Оформити його планують у стилістиці японського портового ринку, у найкращих традиціях кіберпанку.
“У всіх павільйонах будуть і продукти, і ресторани. Кожен матиме свої власні фішки, – кажуть організатори проекту Food Center. – Наприклад, у рибному павільйоні ми плануємо відкрити ресторан, у якому кухня буде розміщена прямо всередині залу. Тобто на очах у гостей готуватимуть рибу, яку вони щойно вибрали на прилавку”.
За словами авторів проекту, відвідувачі Food Center матимуть доступ “до 200 абсолютно різних постачальників продуктів харчування з усього світу”. Наразі команда проекту вже веде переговори з партнерами, які розмістять торгові точки на території Food Center.